Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Home Stiri/Noutati Conferinţa finală a proiectului „E.H.R. –Antreprenoriat pentru resurse umane”
Conferinţa finală a proiectului „E.H.R. –Antreprenoriat pentru resurse umane” PDF Print E-mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marţi, 10 decembrie 2013, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în parteneriat cu Federația “Junior Chamber International” (JCI), D&D Research și Asociația Națională a Editorilor și Autorilor de Teste Psihologice și Educaționale organizează conferinţa finală a proiectului E.H.R. –Antreprenoriat pentru resurse umane. Evenimentul se va desfăşura la Centrul Internaţional de Conferinţe (strada Emanoil Bacaloglu, nr. 2, sector 2), începând cu ora 17.00.

Proiectul „E.H.R. - Antreprenoriat pentru resurse umane”, finanțat prin fonduri structurale europene, a urmărit să stimuleze creşterea numărului iniţiativelor în afaceri, precum şi nivelul de cunoştinţe privind dezvoltarea unei afaceri şi gestionarea resurselor umane. 900 de specialişti în resurse umane au beneficiat de cursuri gratuite de formare a abilităţilor antreprenoriale şi manageriale. Dintre aceştia, peste 450 de antreprenori, asistaţi de o echipă activă de traineri şi formatori, şi-au deschis o afacere. Planurile lor de afaceri au intrat într-o competiție iar juriul, format din traineri, experţi din mediul de afaceri, manageri şi cadre didactice specializate în domeniul antreprenoriatului au evaluat viabilitatea şi succesul de piaţă al planurilor de afaceri. Compeţiţia s-a încheiat cu premii de excelență, cu valoare cuprinsă între 1000 și 3000 de euro sau mențiuni în valoare de 1410 lei (brut).

Tot în cadrul proiectului, 600 de manageri care ocupă o funcţie de conducere într-o firmă/companie privată au participat la cursuri de formare a abilităţilor manageriale.

În total, 1500 de participanţi din şase regiuni de dezvoltare ale ţării (inclusiv regiunea Bucureşti-Ilfov) au fost pregătiţi să răspundă provocării de a construi un start-up, de a-şi dezvolta propria afacere sub îndrumarea unor mentori cu experienţă în domeniu.

În plus, toţi beneficiarii proiectului au avut la dispoziţie o platformă de e-learning modernă şi flexibilă.

În cadrul conferinţei se va lansa volumul proiectului, „ANTREPRENORIATUL ŞI PERFORMANŢA ÎN AFACERI. Lecţii învăţate în proiectul EHR-Antreprenoriat pentru resurse umane”. Acesta cuprinde capitole de cercetare individuală şi/sau de experienţe din cadrul proiectului, pe teme diverse din domeniul antreprenoriatului. Dincolo de valoarea lor ştiinţifică, capitolele au şi o valoare aplicativă intrinsecă, prin implicaţiile explicite sau implicite asupra practicii, sau prin prezentarea de date de cercetare sociologică culese din spaţiul academic şi profesional românesc şi european.